gq-193
383

GolfQuiz uke 20 - 2022

Her følger 10 spørsmål og problemstillinger vedrørende golfreglene. Disse er trolig vesentlig enklere enn de fra forrige uke. Lykke til! 👍⛳😊

1 / 10

Er det noe krav til spilletempo i golfreglene?

2 / 10

Kan en lokal regel overstyre en ordinær golfregel?

3 / 10

Hva er egentlig det generelle området på golfbanen?

4 / 10

Du er den med absolutt høyest handicap i ballen, og kjenner knapt de du går med. Og du ble på toppen av det hele med på å spille fra bakerste utslag (utslag 61). Det går som det måtte gå. Driven din på hull én ender som ølball, der den legger seg rett bak den ene teeklossen (utslagsmerket) på det kortere utslaget (utslag 55). Spørsmålet er: Har du lov å flytte teeklossen som ligger foran ballen, slik at du får slått slaget ditt?

5 / 10

Du spiller klubbdag (stableford), og motspilleren din setter en putt til bare en snau halvmeter fra koppen. Nærmest automatisk så annonserer du at hun "får den" for fem slag, hvilket betyr at hun sikrer seg to poeng på hullet. -Men like automatisk velger hun faktisk å allikevel slå den korte putten. Og så bommer hun... Den neste tapper hun heldigvis i og har brukt seks slag. Påvirker puttingen hennes resultatet?

6 / 10

Hvor langt tillates det at ballen ruller når man dropper?

7 / 10

Du spiller turnering, og ser at det er helt ledig på hele hull en. Du slår derfor ut, selv om det er fire minutter før tildelt tidspunkt for utslag. Er dette greit?

8 / 10

Kan runden være handicaptellende hvis det er ballplassering?

9 / 10

Kan du legge en kølle på bakken (og la den bli liggende) for å hjelpe deg med å sikte riktig når du skal slå et golfslag?

10 / 10

Du gjør din fjerde treputt på rad, og i frustrasjon kaster du putteren ut i skogen. Den treffer selvsagt en sten, og kølleskaftet har plutselig en veldig underlig bøy på seg. Kan du bytte ut putteren, eller må du spille de siste 14 hullene med bøyd putter?

Dette er absolutt ikke obligatorisk! Men veldig interessant når mange har svart! (Alt er anonymt, naturligvis!)

Din score er

0%

804

GolfQuiz uke 19 - 2022

Her følger spørsmål og problemstillinger fra alle (vel, t.o.m regel 20) golfreglene. Lykke til! 👍⛳😊

1 / 20

Ballen er pegget opp på utslagsstedet. Du må over den fordømte ravinen, det er motvind, og du tar i alt du har for å være sikker på å slå langt nok.

Det blir naturligvis et slag i løse luften, du er ikke engang i nærheten av å treffe ballen. Lufttrykket blåser imidlertid ballen av peggen, og legger seg pent til rette et par cm lenger frem.

Før du slår neste slag, kan du pegge opp på nytt?

2 / 20

Konkurrenten din i en slagspillturnering løfter ved en feiltagelse opp markøren din (du har plukket opp ballen på greenen), i den tro at det var en gjenglemt gjenstand fra de som spilte hullet før dere. Hva skjer når dere oppdager det?

3 / 20

Hva er står forkortelsen RANDA for?

4 / 20

Kan du, uten straff, løfte bort regntrekket på toppen av bagen til konkurrenten din for se hvilken kølle han/hun har valgt til det neste slaget?

5 / 20

NOK EN GANG har du havnet i den føirrbainna bekken på hull to. Men denne gangen er det såpass lite vann der at du velger å slå ballen som den ligger (for å slippe straff). Hva må du tenke på nå, som ikke er relevant når du ikke er i et straffeområde?

6 / 20

Du skal spille klubbdag, og konkurranseformen er stableford. En av konkurrentene dine står og chipper opp på teestedet mens dere venter på å slå ut på første hull. Er dette egentlig lov?

7 / 20

Er det ok å brekke ting som gress, greiner og andre naturgjenstander som gror eller er festet når man leter etter ballen?

8 / 20

Har du lov å "vrikke" føttene ned i sanden når du skal innta slagstilling i bunkeren?

9 / 20

Her er det noen ting man kan ta fritak fra. Noen kan man ta fritak fra uten straff, og noen er med straff. Fra hvilke av disse gjenstander eller forhold får du ALLTID straff hvis du tar fritak?

10 / 20

Kan du erklære en ball for uspillbar når den er i en bunker?

11 / 20

Se for deg at du finner en gjenglemt wedge ved greenen på hull 11. Du putter den i bagen, med intensjon om å levere den inn i proshop når runden er over. Du spiller ikke med køllen. Er dette tillatt?

12 / 20

Du har jo lov til å fjerne løse naturgjenstander. -Men er det begrensninger på hvordan du gjør det?

13 / 20

Det vidunderlige innspillet ditt "blir tatt av vinden" og ender til slutt på greenen til høyre(!) for den greenen du siktet og skulle ha landet på. Ballen din er rett og slett på feil green. Hvordan løser du dette?

14 / 20

Ballen din er plugget i det generelle området, og dermed får du automatisk fritak. Må du droppe, eller kan du plassere ballen?

15 / 20

Hvilke to spilleformer regnes for å være "sentrale elementer" i alle konkurranser i golf?

16 / 20

Du ser at konkurrenten din har puttet såpass skjevt og hardt at hun kommer til å treffe flaggstangen som ligger på greenen. Du skynder deg bort og løfter flaggstangen vekk, slik at den ikke påvirker ballbanen. Intensjonen din er bare god. Men...:

Er dette egentlig tillatt?

17 / 20

Du er usikker på om du kom deg over vannet, og slår en provisorisk ball, bare for sikkerhets skyld. Var du lur nå?

18 / 20

Ballen til en i flighten din er på utsiden av greenen, men i veien for slaget ditt. Du ber om å få den markert, men vedkommende er såpass langt unna at dere blir enige om at du selv plasserer en markør og flytter ballen hans. Spørsmålet er: Hvem kan legge ballen tilbake igjen?

19 / 20

Du står i bunkeren, og venter i evigheter på en konkurrent som skal slå før deg. Til slutt renner det over, og du denger kølla i sanden i frustrasjon. Er dette tillatt?

20 / 20

Du spiller match mot en kompis, og blir enig med motspilleren om hvordan en regel skal tolkes. Tolkningen gjorde at du vant hullet. I klubbhuset etter runden viser det seg at regeltolkningen er helt feil. Påvirker dette sluttresultatet av matchen?

Dette er absolutt ikke obligatorisk! Men veldig interessant når mange har svart! (Alt er anonymt, naturligvis!)

Din score er

0%

Et lite stunt av TeeOff.no