GolfQuiz uke 19 – 2022

804

GolfQuiz uke 19 - 2022

Her følger spørsmål og problemstillinger fra alle (vel, t.o.m regel 20) golfreglene. Lykke til! 👍⛳😊

1 / 20

Du skal spille klubbdag, og konkurranseformen er stableford. En av konkurrentene dine står og chipper opp på teestedet mens dere venter på å slå ut på første hull. Er dette egentlig lov?

2 / 20

Du har jo lov til å fjerne løse naturgjenstander. -Men er det begrensninger på hvordan du gjør det?

3 / 20

Du spiller match mot en kompis, og blir enig med motspilleren om hvordan en regel skal tolkes. Tolkningen gjorde at du vant hullet. I klubbhuset etter runden viser det seg at regeltolkningen er helt feil. Påvirker dette sluttresultatet av matchen?

4 / 20

Konkurrenten din i en slagspillturnering løfter ved en feiltagelse opp markøren din (du har plukket opp ballen på greenen), i den tro at det var en gjenglemt gjenstand fra de som spilte hullet før dere. Hva skjer når dere oppdager det?

5 / 20

Kan du erklære en ball for uspillbar når den er i en bunker?

6 / 20

NOK EN GANG har du havnet i den føirrbainna bekken på hull to. Men denne gangen er det såpass lite vann der at du velger å slå ballen som den ligger (for å slippe straff). Hva må du tenke på nå, som ikke er relevant når du ikke er i et straffeområde?

7 / 20

Ballen til en i flighten din er på utsiden av greenen, men i veien for slaget ditt. Du ber om å få den markert, men vedkommende er såpass langt unna at dere blir enige om at du selv plasserer en markør og flytter ballen hans. Spørsmålet er: Hvem kan legge ballen tilbake igjen?

8 / 20

Hvilke to spilleformer regnes for å være "sentrale elementer" i alle konkurranser i golf?

9 / 20

Du ser at konkurrenten din har puttet såpass skjevt og hardt at hun kommer til å treffe flaggstangen som ligger på greenen. Du skynder deg bort og løfter flaggstangen vekk, slik at den ikke påvirker ballbanen. Intensjonen din er bare god. Men...:

Er dette egentlig tillatt?

10 / 20

Du står i bunkeren, og venter i evigheter på en konkurrent som skal slå før deg. Til slutt renner det over, og du denger kølla i sanden i frustrasjon. Er dette tillatt?

11 / 20

Det vidunderlige innspillet ditt "blir tatt av vinden" og ender til slutt på greenen til høyre(!) for den greenen du siktet og skulle ha landet på. Ballen din er rett og slett på feil green. Hvordan løser du dette?

12 / 20

Ballen er pegget opp på utslagsstedet. Du må over den fordømte ravinen, det er motvind, og du tar i alt du har for å være sikker på å slå langt nok.

Det blir naturligvis et slag i løse luften, du er ikke engang i nærheten av å treffe ballen. Lufttrykket blåser imidlertid ballen av peggen, og legger seg pent til rette et par cm lenger frem.

Før du slår neste slag, kan du pegge opp på nytt?

13 / 20

Hva er står forkortelsen RANDA for?

14 / 20

Du er usikker på om du kom deg over vannet, og slår en provisorisk ball, bare for sikkerhets skyld. Var du lur nå?

15 / 20

Har du lov å "vrikke" føttene ned i sanden når du skal innta slagstilling i bunkeren?

16 / 20

Kan du, uten straff, løfte bort regntrekket på toppen av bagen til konkurrenten din for se hvilken kølle han/hun har valgt til det neste slaget?

17 / 20

Ballen din er plugget i det generelle området, og dermed får du automatisk fritak. Må du droppe, eller kan du plassere ballen?

18 / 20

Se for deg at du finner en gjenglemt wedge ved greenen på hull 11. Du putter den i bagen, med intensjon om å levere den inn i proshop når runden er over. Du spiller ikke med køllen. Er dette tillatt?

19 / 20

Her er det noen ting man kan ta fritak fra. Noen kan man ta fritak fra uten straff, og noen er med straff. Fra hvilke av disse gjenstander eller forhold får du ALLTID straff hvis du tar fritak?

20 / 20

Er det ok å brekke ting som gress, greiner og andre naturgjenstander som gror eller er festet når man leter etter ballen?

Dette er absolutt ikke obligatorisk! Men veldig interessant når mange har svart! (Alt er anonymt, naturligvis!)

Din score er

0%

En quiz fra TeeOff.no

Det du ser her er en quiz laget av fyren bak teeoff.no. Rett og slett fordi han kan. Det er bare å ta kontakt dersom du har innspill til quizen. Er det regelutfordringer dere til stadighet har i turneringer hos dere? Gi beskjed, så tar jeg det med i neste quiz. 👍

Legg igjen en kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.