GolfQuiz uke 21 – 2022

470

GolfQuiz uke 21 - 2022

Her følger 10 spørsmål og problemstillinger vedrørende golfreglene. Lykke til! 👍⛳😊

1 / 10

Du tar fritak for uflyttbar hindring, og måler kjapt opp fritaksområdet med sandwedgen din. Du dropper, og ballen faller også til ro, noen små cm utenfor lengden til sandwedgen (men ikke nærmere hullet).

Han du spiller turnering med lager stor furore, og sier du må droppe på nytt, fordi ballen ikke ligger i fritaksområdet.

Du forteller rolig at det ikke er relevant at du målte med wedgen, det er uansett den mye lengre driveren din som er den egentlige måleenheten til fritaksområdet. Du insisterer deretter på at han skal ta en bolle fra bolleposen du har med.

-Men hvem av dere har rett?

2 / 10

Er det lov å fjerne løse naturgjenstander i bunker før man slår et slag derfra?

3 / 10

Du ser det er tegnet inn droppesone ved siden av greenen, og innspillet ditt ble liggende i sandhaugen bak greenen, markert som GUR (eller unormalt baneforhold) med en blå stake.

Spørsmålet lyder: du spille fra droppesonen?

4 / 10

Den erfarne spilleren du går i flight med på klubbdagen luker konsekvent bort groblader som ligger inntil ballen. Du sier fra på en høflig måte at det faktisk ikke er lov.
Spilleren bekrefter at han har forstått at han har brutt reglene, slutter å luke, men gjør ingen forsøk på å forsøke å finne ut om han må ta noen straff.
Du blir så satt ut av dette at heller ikke du bringer straff på bane.
Hva sier golfreglene om dette?

5 / 10

Kan du rengjøre ballen ved å gni den på greenen?

6 / 10

Du slår en flyer fra roughen, ballen går som et prosjektil noen få meter over bakken, den gjør et par fiskesprett i vannet, og treffer flaggstangen med et smell. Fra der du står langt unna ser ballen ut som den ligger veldig nærme hullet.

Når du kommer fram viser det seg at ballen stoppet mot den litt skjeve flaggstangen, og hviler over hullet. (Ingenting av ballen er under overflaten til puttinggreenen.)

Du løfter flaggstangen, og det eneste mulige resultatet er at ballen detter ned i koppen.

Hullet du ut nå?

7 / 10

Du rapper til, men det ble litt for mye. Allerede da du traff ballen forsto du at den kom til å ende såvidt inn i busken bak greenen. Du innser umiddelbart at du ikke vil kunne slå på den.

-Men når du kommer opp for å ta straffen ser du at dersom du kunne slått ballen inne i busken, så hadde du måttet stå på en rist tilknyttet vanningsanlegget. Lykkelig krever du fritak for unormalt baneforhold (uflyttbar hindring).

Har du rett til å bruke reglene på denne måten?

8 / 10

Du spiller turnering, og går tom for baller. Kan du ta i mot (godkjente) golfballer fra andre?

9 / 10

Hvis den av en eller annen grunn må løftes: Hvem kan løfte spillerens ball?

10 / 10

Ballen din blir borte i løvet langs fjellveggen. Dere er flere som leter etter den, og du finner den fordi du sparket den ut da du rotet rundt i løvet med foten. Hva sier reglene?

Dette er absolutt ikke obligatorisk! Men veldig interessant når mange har svart! (Alt er anonymt, naturligvis!)

Din score er

0%

En quiz fra TeeOff.no

Det du ser her er en quiz laget av fyren bak teeoff.no. Rett og slett fordi han kan. Det er bare å ta kontakt dersom du har innspill til quizen. Er det regelutfordringer dere til stadighet har i turneringer hos dere? Gi beskjed, så tar jeg det med i neste quiz. 👍

4 kommentarer

 1. Tore Berge på 27. mai 2022 kl 11:38

  Fint tiltak!
  Regelen der ballen ville ramlet i hullet burde vært endret!

  • E Haagenrud på 27. mai 2022 kl 16:41

   Forsåvidt enig! (Nå er jo situasjonen jeg har laget ganske så teoretisk. I virkeligheten ville vel deler av balllen vært under greenens overflate i et slikt tilfelle, og da er den jo hullet ut.) 😊

 2. Erik I på 27. mai 2022 kl 17:51

  Det er umulig at en ball vil ligge inntil flagget uten at den vil være under overflaten, hvis ikke flagget står 130 grader skjevt. Men da vil ikke ballen dette nedi når du løfter opp flagget. Men hvis den skulle ligge som du beskriver og du legger den på hullkanten og den ikke vil ligge, men detter nedi hullet – skal du da plassere den lenger unna eller er den hullet ut?

  • E Haagenrud på 28. mai 2022 kl 07:35

   Det er absolutt ikke umulig at mitt teoretiske scenario ikke lar seg gjenskape i praksis!
   Det du spør om tror jeg for øvrig dekkes av regel 14.2.e, som rett og slett sier:

   Hva gjøres hvis ball plassert tilbake ikke blir liggende på opprinnelig punkt
   Hvis du prøver å plassere tilbake din ball, men den blir ikke liggende på sitt opprinnelige punkt, må du prøve en gang til.

   Hvis din ball nok en gang ikke blir liggende på det punktet, må du plassere tilbake ballen ved å plassere den på det nærmeste punktet hvor den blir liggende i ro, men med følgende begrensninger avhengig av hvor det opprinnelige punktet er plassert:

   • Punktet må ikke være nærmere hullet.
   • Opprinnelig punkt i generelt område – det nærmeste punktet må være i det generelle området.
   • Opprinnelig punkt i bunker eller straffeområde – det nærmeste punktet må enten være i den samme bunkeren eller i det samme straffeområdet.
   • Opprinnelig punkt på puttinggreen – det nærmeste punktet må enten være på puttinggreenen eller i det generelle området.

   Straff for å spille feil erstattet ball eller å spille ball fra et feil sted ved brudd på regel 14.2: Generell straff.

Legg igjen en kommentar

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.